Jazzitis

Disseny i desenvolupament d'identitat corporativa i web per Jazzitis

Jazzitis és un bloc musical per malalts de Jazz, de lectura pausada, amb anàlisi de discos, reflexions i articles en profunditat sobre els diferents subgèneres, artistes, segells, àlbums i moments històrics de rellevància en aquest gènere . La seva anterior plataforma web, tot i tenir un bon número de visitants fidels, no mostrava el contingut com hauria, fent necessari un replantejament estructural, visual i d’interacció que vàrem portar a terme, en col.laboració amb el client.

Disseny atractiu, estructura clara i accesible

Vàrem presentar de forma molt visual i moderna, amb l’objectiu d’assolir un web que permetés gaudir dels continguts, bé de lectura o bé audiovisuals, en un marc elegant, clar i ben estructurat. Els referents estètics del sector musical contemplats i debatits amb el client van resultar clau per la definició del disseny visual del projecte. Les noves paletes cromàtica i tipogràfica i els recursos emprats doten el projecte d’una potència visual que contrasta amb el sentit de la seva lectura, reflexiva i de poca pressa. Les diverses capes de navegació desenvolupades (cercador, menú de navegació, categories, etiquetes, per autors, per data, per artistes, de forma cronològica) fan que la consulta de continguts del web no sigui lineal, encaixant amb el seu posicionament i amb el gènere musical del que tracta el projecte.

L’entorn: integració d’espais i formats

El projecte disposava de diferents canals i espais on es vehiculava, més enllà del propi bloc i, d’aquesta manera, vàrem integrar els canals en Xarxes Socials, enllaçar el fòrum de discussió ja existent, desenvolupar un espai específic pels podcasts que publiquen regularment i fer visible l’equip de redactors darrere del projecte i els seus perfils i projectes paral.lels.

CONTINGUTS DE FÀCIL ACTUALITZACIÓ

Una de les claus importants del projecte va ser la seva posterior actualització per part de l’equip de redacció, un cop publicat, pel que vàrem triar un sistema de gestió de continguts de codi lliure com WordPress, configurat i preparat de tal manera a nivell intern que els resultès d’allò més ràpid i senzill poder editar un contingut, publicar un article o penjar la ressenya d’un nou àlbum.

ADAPTABLE A DISPOSITIUS MÒBILS

A més, amb l’objectiu de fer arribar la informació de la millor manera possible, el web va rebre tractament RWD (disseny adaptatiu) per visualitzar-se de forma òptima a tot tipus de dispositius.

Fitxa del projecte

  • Client: Jazzitis
  • Data: 2015
  • CMS: WordPress

Què hi hem fet?

  • Consultoria i Estratègia
  • Disseny Web / UX
  • Desenvolupament Web
  • Optimització SEO
  • Integració de XXSS
  • Integració de Podcasts
  • Integracions Audiovisuals